Info

Wegstatus.nl

Wegstatus.nl is in maart 2016 gestart door Jan Spoelstra om de mogelijkheden van Open Data te laten zien. De website ondersteunt de Waze Nederland-community bij het plaatsen van de juiste afsluitingen voor acute wegafzettingen. Ook plaatst Wegstatus.nl bij volledige wegafsluitingen berichten met kaartmateriaal automatisch op Twitter.

2Ways

In oktober 2016 is 2Ways door Jan Spoelstra en Peter van der Veen opgericht. Met 2Ways hebben zij als doel het gebruik van (open) verkeersdata in Nederland te vergroten, deze data te verrijken en toepassingsmogelijkheden te ontwikkelen. 2Ways is vanaf de oprichting ook beheerder van Wegstatus.nl geworden.

Waze CCP

Wegstatus.nl is de eerste Waze Connected Citizens Program-partner in Nederland, die actief verkeersdata met Waze deelt en ontvangt. Wegstatus.nl gebruikt deze historische en actuele data om overheden en weggebruikers beter te informeren over de situatie op de weg.

Contact

Voor informatie en vragen kunt u contact opnemen via info[at]wegstatus.nl of het contactformulier.

Bronnen

Wegstatus.nl maakt gebruik van meerdere bronnen: NDW (data), NBd (bewegwijzering), Google (kaart), Waze (data en kaarten), LiveP2000.nl en Buienradar.

Disclaimer