Info

Wegstatus.nl

Wegstatus.nl is in maart 2016 gestart door Jan Spoelstra om de mogelijkheden van Open Data te laten zien. De website ondersteunt de Waze Nederland-community bij het plaatsen van de juiste afsluitingen voor acute wegafzettingen. Ook plaatst Wegstatus.nl bij volledige wegafsluitingen berichten met kaartmateriaal automatisch op Twitter.

2Ways

In oktober 2016 is 2Ways door Jan Spoelstra en Peter van der Veen opgericht. Met 2Ways hebben zij als doel het gebruik van (open) verkeersdata in Nederland te vergroten, deze data te verrijken en toepassingsmogelijkheden te ontwikkelen. 2Ways is vanaf de oprichting ook beheerder van Wegstatus.nl geworden.

TripService

TripService is opgericht als een joint venture tussen 2Ways en BeSite. Het is de combinatie van ruim 20 jaar ervaring in realisatie van internet oplossingen en verkeerskundige kennis en ervaring met (open) data en Waze. Eind 2018 zijn de bedrijven gestart met hun samenwerking en in juli 2019 is TripService BV opgericht als nieuwe onderneming op het gebied van analyse en sturing met mobiliteitsdata.

Waze for Cities

Wegstatus.nl is de eerste Waze for Cities-partner in Nederland, die actief verkeersdata met Waze deelt en ontvangt. Wegstatus.nl gebruikt deze historische en actuele data om overheden en weggebruikers beter te informeren over de situatie op de weg.

Contact

Voor informatie en vragen kun je contact met ons opnemen.

Bronnen

Wegstatus.nl maakt gebruik van meerdere bronnen: NDW (data), NBd (bewegwijzering), Google (kaart), Waze (data en kaarten), LiveP2000.nl en Buienradar.

Disclaimer

Om je beter van dienst te kunnen zijn en voor het tonen van relevante advertenties, maken wij gebruik van functionele, analytische, social media, advertentie, affiliate en tracking cookies en vergelijkbare technologie, die door TripService of derden worden geplaatst. Nadere informatie over deze cookies kun je vinden in onze het Disclaimer.